Srpska Trobojka
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Srpska Trobojka

SRPSKI PATRIOTSKI SAJT

PortalPortal  PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
sindjelic84
Четник
Четник
sindjelic84

Muški
Broj poruka : 69
Godina : 40
Omiljeni Vojvoda : Omiljen Vojvoda
Datum upisa : 01.06.2008

OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Empty
PočaljiNaslov: OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitimeNed Avg 10, 2008 2:31 am

Kao sto svi znaju pocele su OI u Pekingu
Sta mislite koliko ce medalja osvojiti nasi sportisti i ko od njih ima najvise sansi da se okiti zlatom.
Licno se uzdam u tenisere(Jelenu,Anu,Noleta),vaterpoliste,odbojkase i pre svih u Jasnu Sekaric
Sto se tice drugih sportista(fudbal,plivanje,atletika...)mislim da je prejaka konkurencija i da bi bilo nerealno nesto vise ocekivati od njih,zadovoljan sam i samim ucescem
Nazad na vrh Ići dole
sindjelic84
Четник
Четник
sindjelic84

Muški

PočaljiNaslov: Re: OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitimeNed Avg 10, 2008 6:21 pm

Ana odustala zbog povrede ruke:pale: pale pale
Nazad na vrh Ići dole
Admin
Admin
Admin

Muški
Broj poruka : 231
Godina : 32
Omiljeni Vojvoda : Vojvoda Seselj

PočaljiNaslov: Re: OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitimeNed Avg 10, 2008 6:27 pm

Ja se oslanjam na tenisere,plivace,vaterpoliste i odbojkase
Nazad na vrh Ići dole
https://srpskatrobojka.forumsr.com
sindjelic84
Четник
Четник
sindjelic84

Muški

PočaljiNaslov: Re: OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitimeNed Avg 10, 2008 7:52 pm

izgubili i fudbaleri i odbojkasi,Jasna 6 Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Nazad na vrh Ići dole
mali_draza
Admin
mali_draza

Broj poruka : 249
Godina : 41
Omiljeni Vojvoda : Dobrosav Jevdjevic
Datum upisa : 29.07.2008

PočaljiNaslov: Re: OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitimePet Avg 15, 2008 5:00 pm

Najbolji srpski plivač pobedio petostrukog osvajača zlatnih medalja u Pekingu, oborio olimpijski rekord i plasirao se u polufinale 100 m delfin
OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Thumb_27Najbolji srpski plivač Milorad Čavić izborio se za plasman u polufinale trke na 100 metara delfin stilom. On je ostvario najbolji rezultat u kvalifikacijama - 50,76 sekundi, postavivši novi olimpijski rekord. Čavić je u najkvalitetnijoj grupi trijumfovao ispred nedodirljivog Majkla Felpsa, koji je zauzeo drugu poziciju sa vremenom 50,87 sekundi. Čavić će polufinale u trci na 100 metara delfin plivati u subotu od 5.00 časova po našem vremenu.

Milorad je odlično startovao, odmah preuzeo vođstvo, prvi okrenuo na 50 metara, a zatim do 80. metra plivao brže od dosadašnjeg svetskog rekorda, čiji je vlasnik Amerikanac Jan Kroker (50,40). Čavić, koji je na Olimpijadu stigao sa najboljim vremenom - 51,65 sekundi, pokazao je da se nalazi u sjajnoj formi.

On je već sada „skinuo“ Felpsov olimpijski rekord, postavljen pre četiri godine na Olimpijadi u Atini (51,25), ali i potvrdio da je možda spreman da Amerikanca zaustavi u pohodu na osam zlatnih medalja u Pekingu.

Vlasnik novog olimpijskog rekorda rekao je da se odlično oseća posle plasmana u polufinale trke na 100 metara leptir na Olimpijskim igrama u Pekingu i da veruje da može bolje.

- Ranije sam mislio da mogu da isplivam ispod 51 sekunde, i to sam i uradio. Super sam se osećao. Imao sam mnogo grešaka i znam da ću biti bolji u finalu - rekao je Čavić novinarima pošto je preplivao deonicu za 50,76 sekundi i postavio novi olimpijski rekord.

Čavić je kao jedinu ambiciju istakao plasman u finale, koje je na programu u nedelju.

- Sada mi je važno samo da uđem u finale, nije bitno u kom vremenu, mogu i osmi da budem. Bitno je samo da se odmorim i pripremim za polufinale i vidim šta će biti u finalu. Znam da mogu da popravim ovo vreme za bar 30 stotinki - objasnio je Čavić.

Drugi srpski predstavnik Ivan Lenđer nije uspeo da se izbori za plasman među 16 najboljih jer je u svojoj kvalifikacionoj grupi zauzeo sedmo mesto, u vremenu 53,41 sekundu.

MAJKL NIJE DAO MAKSIMUM

Milorad Čavić je u kvalifikacionoj grupi bio sa američkim plivačem Majklom Felpsom, glavnim favoritom za zlato, koji u Pekingu želi da osvoji osam zlatnih medalja i tako uđe u istoriju. Srpski as nije dao previše na značaju svom malom trijumfu nad Amerikancem.
- Ovo je prvi put da sam ga dobio u istoj grupi, ali mu je najbolje vreme bolje od ovog, tako da mogu i dalje da razmišljam o tome - rekao je Čavić.
Nazad na vrh Ići dole
mali_draza
Admin
mali_draza

Broj poruka : 249
Godina : 41
Omiljeni Vojvoda : Dobrosav Jevdjevic
Datum upisa : 29.07.2008

PočaljiNaslov: Kao da sam osvojio grend slem   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitimePon Avg 18, 2008 3:52 pm

Novak Đoković juče primio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu
OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Thumb_31
Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu za njega jednako važno kao pobeda na grend slemu. Na njegovoj lestvici Igre se veoma visoko kotiraju i dodaje da mu je bronzana medalja dala poseban motiv pred početak Ju-Es opena. Novak žali što neće moći da ostane još malo u Kini, jer što pre mora da se seli u Ameriku kako bi se valjano pripremio za četvrti grend slem.

- Još pre početka Igara sam rekao da mi je osvajanje medalje veoma važno. Jednako je bitno za moju karijeru kao i osvajanje grend slema. Ali ipak, malo je drugačije jer se ovde boriš za svoju zemlju na prvom mestu. Reprezentuješ svoju državu. Uslovi su drugačiji, sve je drugačije. Imaš više opcija, igraš u dublu, i pokušavaš da osvojiš medalju na najvećem takmičenju u istoriji sporta, na kome su najbolji atletičari u svim sportovima iz svih zemalja na jednom mestu. Ovde svi počinju od nule, bez obzira na to da li su prvi ili stoti jer svi su maksimalno motivisani da budu najbolji - izjavio je Đoković.

Na veliku žalost i Novaka, i ljudi u Srbiji, dočeka neće biti. Bar do njegovog (nadamo se trijumfalnog) povratka iz Njujorka, ali Đoković se nada da ga „ljudi neće zaboraviti“ i da će posle Njujorka „imati dva razloga za slavlje“.

- Ovom medaljom sam sebe veoma motivisao. Rekao bih da sam odigrao dobar turnir od početka do kraja. Mislim da sam imao i dobre šanse protiv Nadala u polufinalu. Ipak, nemam mnogo vremena da slavim jer za nedelju dana počinje poslednji grend slem sezone i moram da se pripremim za njega. Prošle godine sam u Njujorku igrao finale, tako da branim mnogo poena. Ali tamo se osećam lepo, dopada mi se teren i atmosfera. Kao što sam rekao, ova medalja će mi biti velika odskočna daska - rekao je Đoković i sa žaljenjem dodao:

- Mogao bih da ostanem ovde ako mislim da izgubim u prvom kolu Ju-Es opena. Olimpijske igre traju dugo, a ja moram da se pripremam za naredno takmičenje.

ZLATO NADALU

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, pošto je juče u finalu savladao Čileanca Fernanda Gonzalesa sa 6:3, 7:6, 6:3. Nadal, koji će od danas i zvanično preuzeti prvo mesto na svetskoj rang-listi od Rodžera Federera, trijumfom u Pekingu osvojio je novih 400 ATP poena.
Rafael Nadal postao je prvi teniser koji je osvojio olimpijski turnir a da je istovremeno bi rangiran među pet najboljih igrača sveta.
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

PočaljiNaslov: Re: OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008   OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008 Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

OLIMPIJSKE IGRE - PEKING 2008
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Prepiska o arbanaskim nasiljima u Staroj Srbiji od 1898. do 1899.
» Wimbledon 2008
» Ko je vas favorit na euro 2008
» Pdrska Radovanu Karadzicu 24.7.2008
» Snimak cnn-na demonstracija u beogradu 29 jul 2008

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Srpska Trobojka :: Ostali sportovi i sve vezano za sport-
Skoči na: