#############################Cim spomenemo rijec "sota" odmah pomislimo na igru koja se, nazalost, igra na svakoj srpskoj svadbi. Porijeklo imena sota dolazi od imena Sota Galica, ženi srbomrsca "kacaka" (odmetnika) Azema Bejta iz sela Galice (1889.-1924.) koji je svojevremeno harao po Kosovu i Metohiji.
Sota Galica je nakon muzevljeve smrti zulumcarila i predvodila odmetnike.
U srpskom narodu sacuvano je sjecanje na uzasan dogadjaj kada je Sota uhvatila sestoro srpske djece, cobancadi kod stada, na planini Mokra, povezala ih, nalozila vatru i sve ih bacila u oganj.
Dok su djeca gorjela Sota je sa "kacanicima" igrala svoju igru oko vatre, orijala i pjevala: "Sote, mori sote / sote masala / davno zelim sote, mori, sote, da te igram ja!"
Na mjestu stradanja nevine djecice podignuta je spomen-ploca koja je stajala do kraja II svjetskog rata, kada su je KOMUNISTI uklonili kako bi sacuvali "BRATSTVOI JEDINSTVO"."#$##############################
iNACE MOJ KOLEGA(izbeglica iz Orahovca) MI JE POTVRDIO OVU PRICU O SHOTI,KAO I TO DA SE NA SRPSKIM VESELJIMA NA TERITORIJI KIM NIKADA NIJE PUSTALA PESMA "SHOTA" IZ VEC NAVEDENIH RAZLOGA .
A to sto je u severnom delu Srbije(od KiM pa na gore) ova pesma jako popularna,to je jos 1 posledica komunistickog rezima koji nas je i doveo ovde gde smo sada