Predsednik FSS Tomislav Karadžić poručio selektoru Miroslavu Đukiću da preispita svoj rad sa reprezentacijom
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić smatra da selektor reprezentacije Miroslav Đukić ne treba da se skriva iza ugovora koji važi do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine. Karadžić nije spreman da prognozira kakva će biti sudbina Đukića jer namerava da čuje stručno mišljenje svojih saradnika o rezultatima reprezentacije u poslednjih šest meseci.
Da li Savez namerava da isplati Đukića za dvogodišnji ugovor i da mu uruči otkaz?
- Ako smo došli do nivoa kada će posao da nam čuva samo potpisani ugovor, onda nam se ne piše dobro. Nije mi namera da izjavama utičem na Đukićevu savest i neću polemiku s njim preko medija. Očekujemo njegov izveštaj o takmičenju u Kini, posle čega će uslediti analiza stručnih organa FSS - kaže Karadžić.
Kada može da se očekuje odluka o selektoru?
- U ovom trenutku ne znam da kažem da li će on biti i dalje selektor ili će biti smenjen. Takođe, neću da ga napadam, niti da budem njegov advokat. Rezultati su najbolje merilo njegovog rada.
Zašto rezultati prijateljskih utakmica treba da budu merilo?
- Postoje objektivni razlozi za neuspešan nastup reprezentacije, ali isto tako mislim da izostanak pobeda protiv selekcija kakve su, recimo, Kina ili Makedonija moraju da se ozbiljno shvate prilikom analize Đukićevog rada.
Da li je ozbiljno menjati selektora desetak dana pred početak priprema reprezentacije za prve mečeve u novom kvalifikacionom ciklusu?
- Tačno je da nas očekuje okupljanje reprezentacije već za dve nedelje. Predstoje nam mečevi sa Farskim Ostrvima u Beogradu i Francuskom u Parizu. Situacija je složena i ozbiljna, a ja ne mogu sam da preuzmem odgovornost za budućnost Đukića. Njegov rad i učinak reprezentacije treba prvo da analizira Stručni odbor, a posle i ostale strukture u Fudbalskom savezu Srbije - zaključio je Karadžić.
PROBLEM SA KULTUROM
Miroslav Đukić, posle poraza od Argentine, optužio je rukovodstvo FSS da su zahtevima da se puste igrači Partizana kvarili atmosferu u timu. Đukić je izjavio da je uvek zastupao interese FSS, da bi došao u situaciju da ga zbog toga na sajtu Partizana obeleže kao najvećeg neprijatelja. Svoj položaj je uporedio sa položajem progonjenih u doba Miloševićevog režima. Predsednik FSS Karadžić je kratko prokomentarisao Đukićevo izlaganje u Pekingu:
- Pitanje je kulture svakog čoveka kakve izjave daje.