Srpska Trobojka
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Srpska Trobojka

SRPSKI PATRIOTSKI SAJT

PortalPortal  PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

nato sud

Ići dole 
AutorPoruka
Admin
Admin
Admin

Muški
Broj poruka : 231
Godina : 32
Omiljeni Vojvoda : Vojvoda Seselj
Datum upisa : 01.06.2008

nato sud Empty
PočaljiNaslov: nato sud   nato sud Icon_minitimeSub Avg 30, 2008 12:03 pm

nato sud Thumb_24BEOGRAD - Nekadašnji lider bosanskih Srba Radovan Karadžić odbio je juče pred Tribunalom u Hagu da se izjasni o krivici po optužnici koja datira iz 2000. godine, zbog čega je sudija Jan Bonomi konstatovao da se optuženi izjasnio da nije kriv. Karadžić je kazao da ne želi da se izjasni ne samo zato što Tužilaštvo najavljuje izmenu optužnice već i zbog toga što još nije oformio pravni tim koji će mu pomagati u odbrani. On je na početku sednice ostao pri stavu da će se braniti sam, a potom odbio da mu se pročita optužnica. Sudija Bonomi je konstatovao da je optužnica iz 2000. važeća i da je moguće da neće ni doći do njene izmene. Karadžić je zatražio da se prethodno obavi rasprava o njegovim podnescima “jer ga to sprečava da se izjasni”.

- Smatram da je ovo sud NATO, koji je doneo odluku da me likvidira. Ja sam prestao da se predstavljam lažno i red bi bio da se i ovde prestane s lažnim predstavljanjem - istakao je prvi predsednik Republike Srpske.
Međutim, sud je ovaj zahtev odbio. Sudija Bonomi je zakazao statusnu sednicu za 17. septembar i ukazao Karadžiću da će na njoj imati priliku da pokrene sva pitanja iz podnesaka. Potom se sudija obratio tužiocu Alanu Tigeru i upitao ga da li je još aktuelna izmena optužnice. Tužilac je odgovorio potvrdno i kazao da se Tužilaštvo suočava sa “određenim poteškoćama” u tom pogledu. Na sudijino pitanje kakvi problemi mogu nastati osam godina od podizanja optužnice, Tiger je kazao da je upravo to problem jer se u drugim procesima u Hagu pojavilo mnoštvo novih dokumenata. Sudija je odobrio još mesec dana tužiocu za preciziranje optužnice.

- Ne prihvatam presuđene stvari ako nisu dokazane u ovom postupku. Tražim korišćenje resursa i vremena. Onoliko koliko Tužilaštvo traži za sebe, toliko i ja tražim za sebe - reagovao je Karadžić, na šta je dobio uveravanja sudije da ne brine što se tiče vremenskih ograničenja.

Karadžićev branilac Svetozar Vujačić tvrdi da je jučerašnje suđenje bilo farsa i da su napravljena dva “skandalozna i umišljajna” propusta.

- Prvo, sudija Bonomi je najpre morao da da reč tužiocu i pita ga da li ostaje pri izmeni optužnice. Međutim, sudija svesno krši proceduru, daje reč Radovanu i prisiljava ga da se izjašnjava po staroj optužnici, uz obrazloženje da optužnica možda neće ni biti promenjena - objašnjava Vujačić. Kao drugu veliku grešku sudije on navodi to što je u zapisnik uneo neistinu.
- Radovan je odbio da se izjasni o krivici, a sudija je u zapisnik uneo da se Radovan izjasnio da nije kriv! To nije smeo! Da je Radovan na pitanje o krivici odgovorio sa: “Meni se jede lubenica”, sudija je tako morao da unese - naglašava Vujačić. On je najavio da će se žaliti na ovakve nepravilnosti i istakao da je sudija pokazao pristrasnost, koja je dovoljan razlog za njegovo izuzeće.

RASIM LJAJIĆ ZAPREPAŠĆEN

Advokat Svetozar Vujačić ni juče, posle 15 dana čekanja, nije dobio holandsku vizu kako bi pomogao svom klijentu u Hagu.
- Zvali su me iz kancelarije Rasima Ljajića i rekli mi da su zaprepašćeni što još nisam dobio vizu. Oni su već dvaput intervenisali kod Holanđana. U situaciji sam da moram da pohvalim Ljajića. Ipak, još čekam vizu - kaže Vujačić.
Karadžićev
insajder u Hagu
Milivoje - Bata Ivanišević, član Karadžićevog pravnog tima, kaže da je tačno da je bivšem lideru bosanskih Srba život ugrožen, ali ne želi da otkrije ko je osoba od “visokog integriteta” za sam Tribunal koja Karadžiću daje dokaze o tome.
- To je osoba sa Zapada, čak iz same institucije Haškog tribunala - zagonetan je Ivanišević.
Nazad na vrh Ići dole
https://srpskatrobojka.forumsr.com

nato sud
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Curenje u NATO

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Srpska Trobojka :: Vesti-
Skoči na: