Радета: То су најобичније глупости. Како он из Хага може да убије Николића? Па нашем шефу тамо спремају ликвидацију
Шаровић: Ово што Николић прича је монструозно. Нико из СРС не жели његову смрт, он нас више не занима
Поп-Лазић: Нико у СРС укључујући и Шешеља не жели Николићу ништа лоше лично. Нек буде жив и здрав, ми желимо политички да га уништимо
Представници СРС најоштрије одбацују спекулације да иза претњи Томиславу Николићу и најави атентата на њега стоје радикали и њихов лидер Војислав Шешељ.
Вјерица Радета наводи да је изјава Томислава Николића о наводној ликвидацији бедна и да не завређује никакву пажњу.
- То су најобичније глупости. Војислав Шешељ није убица, то сви знају. Како он, који је у Хагу, може некога да убије? Па њему тамо спремају убиство - истиче Радета.
Шеф београдских радикала Немања Шаровић каже да о Николићевим наводима довољно сведочи изјава МУП-а у којој стоји да они немају никаквих података да неко шефу клуба Напред Србијо спрема ликвидацију.
- То што Николић ради је јадно, готово монструозно. Лако је оптуживати човека у затвору. Не спрема њему нико ликвидацију, нити атентат већ је све ово изрежирано како би се јавности представило да ми у СРС желимо Николићеву смрт. Истина је сасвим другачија, он нас уопште не занима - каже Шаровић.
Исто тако, овај функционер додаје да Николића треба подсетити на све оне оптужбе када је он био на мети због Ђинђићевог убиства.
- И Николића су оптуживали да је политички инспиратор убиства Зорана Ђинђића - подсећа Шаровић.
Потпредседница Скупштине из редова радикала Наташа Јовановић није желела да детаљише о Николићевој тврдњи да му Шешељ спрема ликвидацију.
- То су будалаштине - кратко је рекла Јовановићева.
Посланица радикала у републичком парламенту Гордана Поп-Лазић, сматра да су приче о припреми атентата на Николића измишљене.
- То што Николић каже да му Шешељ спрема ликвидацију је још један доказ да му савест није чиста. Он је хтео да преузме странку и одведе је супротно од Шешељеве идеологије што му срећом није успело. Када је реч о том његовом сталном страху за живот, ево поручујем му да што се тиче нас из СРС може да буде спокојан - истиче Поп-Лазић.
Како каже, они у СРС не желе Николићу ништа лоше.
- Далеко од тога да му желимо нешто лоше лично. Нека буде жив и здрав, ми у СРС желимо политички да га уништимо - поручила је Поп-Лазић.
П. Ј.- К. Б.