Srpska Trobojka
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Srpska Trobojka

SRPSKI PATRIOTSKI SAJT

PortalPortal  PrijemPrijem  GalerijaGalerija  TražiTraži  Latest imagesLatest images  Registruj seRegistruj se  PristupiPristupi  

"Ubij Srbina", "Ubij Kajina"

Ići dole 
AutorPoruka
mali_draza
Admin
mali_draza

Broj poruka : 249
Godina : 41
Omiljeni Vojvoda : Dobrosav Jevdjevic
Datum upisa : 29.07.2008

"Ubij Srbina", "Ubij Kajina" Empty
PočaljiNaslov: "Ubij Srbina", "Ubij Kajina"   "Ubij Srbina", "Ubij Kajina" Icon_minitimeUto Dec 23, 2008 11:08 pm

TOMPSONOV NEOUSTAŠKI KONCERT U PAZINU BEZ REAGOVANJA HRVATSKE POLICIJE!

Ovo što se događa u Pazinu nije više test samo hrvatske policije, već ovo postaje test pravne države i hrvatske demokratije - kaže poslanik u Saboru Damir Kajin

"Ubij Srbina", "Ubij Kajina", "Za dom spremni", "Jure i Boban", samo su neke od parola koje je uzvikivala razdragana masa od oko 2.000 posetilaca u Boćarskom domu u Pazinu pre početka Tompsonovog koncerta, piše Slobodna Dalmacija i nastavlja: "Subotnji, prvi od tri koncerta koje će ovaj pevač održati u Pazinu, počeo je pesmom 'Bilo jednom u Hrvatskoj', što je bilo propraćeno zabodenim mačem na pozornici, čime, inače, Marko Perković Tompson započinje svoje koncerte. To su nam potvrdile kolege koje su prema odluci Tompsonovog menadžera Zdravka Barišića mogle pratiti koncert. Ulaz nije bio dozvoljen ekipama Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, HTV-a i Nove TV, uz obrazloženje kako su neobjektivno i neistinito izveštavali o dosadašnjim Tompsonovim koncertima".
Tompson je obraćajući se publici rekao da mu je posebno drago što je u Istri, dodajući kako je u tom slučaju pravda pobedila. Nakon toga počelo je skandiranje "Ovo je Hrvatska!" Na to je Tompson dodao "da bi mnogi želeli da Istra nije dio 'lijepe naše'".
Nije bilo potrebe da se interveniše
Jake snage policije i obezbeđenja osiguravale su ulaz u Boćarski dom, detaljno pregledavajući svakog posetioca, ističe Slobodna Dalmacija, ali nije reagovala na sve pomenute povike, a oko njih se previše nije uzbuđivao ni sam Tompson. Nezvanično se doznaje da je policija tek na Tunelu Učka zaustavila i zaplenila nekoliko majica, kapa i značaka s ustaškom ikonografijom, od manje skupine mladića.
Prema izveštaju policije, subotnji koncert Marka Perkovića Tompsona u Pazinu " protekao je bez ijednog incidenta, pa nije bilo potrebe za policijskom intervencijom", saopštila je predstavnica Policijske uprave Istre Nataša Rogić.
Prema njenim rečima, zabeležen je samo jedan događaj narušavanja javnog reda i mira, kada su se dvojica posetilaca zbog guranja na ulazu fizički sukobila. Dvojicu muškaraca s koncerta udaljili su pripadnici obezbeđenja, kojih je bilo više od trideset.
U vezi s "povicima", policija navode koji su se pojavili u medijima proverava - istakla je Rogićeva. Inače, policija je snimala koncert, pa će, nadajmo se, pregledom snimka utvrditi da li je publika pozivala na ubistvo poslanika IDS-a u Damira Kajina i time počinila krivično delo ili, kako ističe, "da li je bilo elemenata krivičnog dela u skandiranju protiv Damira Kajina".
Nisam ja bitan, već poruke
Kajin kaže da on lično nije bitan.
"Nisu bitni pokliči 'ubij Kajina', nova parola iz 2008. godine, već su bitne poruke na kojima taj pokret živi od 1990. godine, a preuzete su iz 1941. godine", izjavio je Kajin i dodao da su se "na koncertu čuli i povici "Ubij, ubij Srbina", pevalo se Juri i Bobanu i pozdravljalo "za dom spremni", a svo to ustašovanje u Hrvatskoj prolazi nekažnjeno".
"Ovo što se događa u Pazinu nije više test samo hrvatske policije, već ovo postaje test pravne države i hrvatske demokratije", rekao je Kajin.
Prema njegovim rečima, pokret oko Tompsona hrani se huškanjem i mržnjom "i zato su morali doći u Istru i ovde uzvikivati poznate pokliče".
Poslanika IDS-a u hrvatskom Saboru, koji je bio najveći protivnik Tompsonovog dolaska u Istru, kaže kako su oni u poslednjih šest meseci uspeli preobući publiku i naterati ih da skinu kape s ustaškim oznakama, "ali ta se publika ne može prevaspitatai u šest meseci, jer to trovanje mladih ljudi traje od 90-ih godina". On očekuje da će se i na druga dva Tompsonova koncerta ponoviti ista ili slična situacija s pokličima i pozivanjem na njegovo ubistvo.
Slobodna Dalmacija ističe da su se pokliči "ubij, ubij Kajina" Boćarskim domom orili i pre nego što je Tompson izašao na binu, a posebno su gromoglasni bili nakon što je popularni pevač rekao pozdravljajući publiku: "Evo mene konačno u našoj Istri, pravda je pobedila i ne možete zamisliti koliko mi je drago što sam tu večeras".
Na kraju, ovaj list još podseća da za Tompsonov koncert akreditacije nisu dobili novinari Jutarnjeg lista, Slobodne Dalmacije, HTV-a, Nove TV i pulskog portala Regional ekspres, uz obrazloženje Tompsonovog menadžera Zdravka Barišića da "svi mi o pevaču i njegovim nastupima pišemo laži, i da tendenciozno izveštavamo o svemu što se u Istri oko Tompsona događalo"

IZVOR
Nazad na vrh Ići dole

"Ubij Srbina", "Ubij Kajina"
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Radovan Karadzic: "Hteli da me ubiju"

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Srpska Trobojka :: Vesti-
Skoči na: